Svíčková je maso ze zadní čtvrtě jatečně opracované půlky skotu. Název je odvozen od tvaru masa (svalu), připomínajícího svíci. Jedná se o vysoce kvalitní, šťavnaté zadní maso. Vepřová svíčková se častěji nazývá panenka nebo panenská svíčková.
A právě z té si připravíme dnešní recept.
Potřebujeme :
- 800 g vepřové panenky
- 440 g brambor vařených ve slupce
- 1 avokádo
- 1 vařená mrkev
- 100 g zakysané smetany
- sůl
- bílý a barevný pepř
- olivový olej Bertolli Classico
- řeřicha
Vepřovou panenku očistíme, ochutíme barevným pepřem a solí. Potřeme olivovým olejem a necháme odležet. Poté maso ze všech stran opečeme na pánvi, následně krájíme na jednotlivé porce a servírujeme se salátem z brambor.
Vařené brambory zbavíme slupky, mrkev oškrábeme a avokádo oloupeme. Vše nakrájíme na větší kousky. Ochutíme solí a bílým pepřem, přidáme zakysanou smetanu. Podáváme vychlazené, posypeme čerstvě krájenou řeřichou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.