Receptů na tradiční velikonoční mazanec je mnoho. Zkoušeli jste i vy nějaký recept od známých, kde vám chutnalo, a s výsledkem nebyli spokojeni? Máme pro vás několik tipů, které možná v receptech nenajdete, ale díky nim bude výsledek exkluzivnější!
Kandovaná citrónová nebo pomerančová kůra a rozinky
Na pečení se vyzbrojte dopředu. Zhruba hodinu, než začněte, si kandovanou ovocnou kůru namočte v teplé vodě. Kousky pak budou měkké a voňavé. A rozinky - to už znáte z vánočního pečení cukroví - namočte do rumu. Mazanec pak bude celý svátečně vonět.
Máslo
Zpracování ztuhlého másla není nikdy dostatečné, nemluvě o té námaze. Pokud jej ale lehce rozpustíte v mikrovlnné troubě, máslo už nemá správnou teplotu. Proto připravte lázeň pro kandovanou ovocnou kůru, rozinky a rovnou si i vytáhněte máslo z ledničky. Jeho pokojová teplota přispěje k lépe připravenému těstu.
Mléko
Je to podobné jako s ostatními surovinami, v tomto případě s máslem. Vyndejte jej předem z chladničky a při přípravě receptu do něj vmíchejte vejce. Společně to v těstě funguje!
Mouka
Přijde vám, že je prosívání mouky zbytečné? Nedělá se proto, že bychom z ní měli odstranit zbylá zrnka obilovin. Důvod prosívání mouky je jiný: prosíváním oddělíte i ty nejdrobnější části od sebe, zbavíte se hrudek a připravíte lepší těsto. A výsledek za tu práci rozhodně stojí.
Vanilka
Používáte vanilkovou esenci k dochucení a vyvonění svého pečiva? Nebude věřit, jak markantní rozdíl udělá použití pravého vanilkového lusku (nehledě na odrůdu vanilky). Podélně jej rozřízněte, nožem vyškrabte dřeň vanilky a tu přidejte do těsta. Lahodný výsledek zaručen!
-----------------------------
Kabátovy velikonoční tipy
Mazanec oblíbené pražské Pekárny Kabát je právě o velikonočních svátcích ideální příležitostí ušetřit čas a kvalitní pečivo si koupit. Tajemství úspěchu tkví v lepších než dobrých ingrediencích a v pekárenské zkušenosti a tradici, které Pekárna Kabát opatruje tolik let.
Kabátův velikonoční mazanec mimo jiné obsahuje skutečné máslo. Jako tradičně – žádná chemie, aromata a náhražky. Těsto na oblíbené velikonoční pečivo obsahuje i sušené mléko a pravá, několikrát denně klepaná a šlehaná vejce, kterými je finální mazanec i mašlován. Na rozdíl od levných variant mašlovaných vaječnými melanžemi a chemickými lesky. Kabátův velikonoční mazanec si proto udržuje přírodní barvu a vzhled.
Ruční třídění rozinek bylo velmi náročné a vyžadovalo zapojení mnoha pekařů z výroby. Proto v Pekárně Kabát zvolili alternativu, která zastoupila mravenčí lidskou práci, ovšem na stejné nebo dokonce vyšší kvalitativní úrovni - nejmodernější stroj na třídění rozinek. A kromě rozinek je v Kabátově velikonočním mazanci obsažena kandovaná citronová a pomerančová kůra. A i tím jednoduše pečivo vyniká.
Kypré těsto z čerstvých surovin bohaté na rozinky a kandovanou kůru citrusových plodů je poctivě sypané mandlemi. Práce s těstem (vykulování) je v Pekárně Kabát výlučně ruční prací.
A konečně, aby se zákazníkům tento pracně vyrobený mazanec během cesty domů neponičil, je prodáván v originální krabičce, vyrobené přímo na míru.
Kabátův velikonoční mazanec
Hmotnost: 900 g
Cena: 119 Kč
Další velikonoční tipy Pekárny Kabát
Kabátův máslovotvarohový beránek | 760 g | 129 Kč
Kvalitní tučný český tvaroh, mouka z Polabí a skutečná vejce bez umělých náhražek, to je základ Kábátova máslovotvarohového beránka. I letos se můžete soustředit na rodinu a dobré pečivo koupit ve své pekárně.
Kabátova kynutá pomlázka | 82 g | 25 Kč
Velikonoční kynutá pomlázka s přídavkem sladu je ideální svačinka z poctivých ingrediencí, bez chemických přídavků a dochucovadel.
www.pekarnakabat.cz www.fb.com/pekarnakabatcz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.