Dnes si společně připravíme lehké celerové tyčinky, které se na stole moc dlouho neohřejí, hned totiž budou pryč.
Potřebujeme :
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g másla
- 150 g ementálu
- 150 g strouhanky
- 100 g celeru
- vejce
- sůl
Sýr si předem nastrouháme. Celer uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Když vychladne, postrouháme jej a přidáme do směsi mouky, másla a strouhanky.
Přidáme část nastrouhaného sýra, osolíme a vypracujeme těsto. Na pomoučené desce vyválíme na tenko, potřeme rozšlehaným vejcem a krájíme malé tyčinky. Posypeme zbylým sýrem a pečeme v předem vyhřáté troubě dozlatova.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.