Jednoduchý koláč naplňte ještě jednodušším krémem a výsledek je velmi efektní. Pokud si vyhrajete a ozdobíte ho lesním ovocem, budete mít raz dva hotový skvělý dort.
Suroviny:
- Mouka polohrubá 400 g
- Máslo 330 g
- Kypřící prášek 1 lžička
- Extra jam lesní směs Hamé Sweet 4 lžíce
- Cukr moučka 330 g
- Vejce 4 ks
- Mascarpone 150 g
Postup:
Vajíčka rozklepněte a opatrně oddělte žloutky a bílky. Z bílků ušlehejte sníh. V jiné míse utřete žloutky s cukrem a tukem. Postupně přidejte mouku s kypřicím práškem. Nakonec šetrně a po částech zapracujte sníh z bílků.
Kulatou dortovou formu vymažte tukem a vysypte moukou (my jsme použili formu o průměru 22 cm). Těsto vyklopte do formy a povrch uhlaďte. Pečte 20–30 minut v troubě předehřáté na 180 oC.
Upečený koláč uvolněte z formy a nechte vychladnout. Potom vodorovně překrojte na polovinu. Dolní polovinu potřete džemem, horní mascarpone a opatrně slepte dohromady. Nestlačujte. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem a ozdobte sezonním ovocem.
TIP! Džem můžete také zamíchat do mascarpone.
Více na www.receptyschuti.cz
---------------------------------------------------
Produktové novinky od Hamé
Hamé na rok 2016 připravilo několik zajímavých novinek. Chystá například zásadní rozšíření výběru svých rybích pomazánek, k dosavadnímu tuňáku přibude makrela, sardinka a také losos. Zájem na trhu je i o zeleninové chlazené pomazánky řady Easy Sandwich Natura. Nejen vegetariáni se proto mohou těšit na dva nové druhy této skupiny výrobků. Výrazného rozšíření se dočká i kojenecká a dětská výživa v plastových obalech Doypack. Na pečení či do dezertů mohou hospodyňky využít nový šípkový extra jam, který se již před časem úspěšně uchytil na slovenském a maďarském trhu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.