Bezlepková dieta má za cíl omezit konzumaci potravin obsahujících lepek (neboli gluten), zpravidla ze zdravotních důvodů. Konzumace potravin obsahujících lepek osobami nemocnými celiakií nebo alergií na lepek by mohla vést k vážným zdravotním komplikacím.
My si dnes spolu připravíme sypaný jablečný koláč, pochopitelně bezlepkový ...
Potřebujete :
- 1 kg jablek
- 200 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 170 g bezlepkové mouky Mantler
- 70 g kukuřičné mouky polohrubé
- 1/8 másla
- 1 lžičku skořice
- rozinky
- ořechy
Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Mouku Mantler smíchejte s kukuřičnou, cukrem, vanilkovým cukrem a skořicí.
Máslo rozpusťte.
Připravte si dvě vymazané a kukuřičnou moukou vysypané formy.
Do forem sypte vrstvu mouky s cukrem, na to část jablek, posypte rozinkami a ořechy, zakápněte máslem.
Ve vrstvách pokračujte až do naplnění forem. Končíte moukou, kterou pokapete zbylým máslem.
Pečte ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 45 minut.
Naše doporučení: koláč nejlépe chutná druhý den po upečení. Podávat jej můžete s kopcem šlehačky.
Tento recept vyhovuje bezlepkové dietě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.