Treska - její bílé maso je připravováno na mnoho způsobů a patří mezi oblíbené a oceňované jako chutné. Distribuuje se čerstvá, mražená, uzená, jako filé či je z jejich jater vyráběn rybí olej.
Na dnešní recept budeme potřebovat :
- 4 menší tresky
- 2 lžíce rajského protlaku
- aku
- 1/2 hrnku nastrouhaného sýra
- 2 lžíce hladké mouky
- 8 plátků šunky
- 1 vejce
- 1/2 hrnku smetany
- 4 lžíce másla
Z poloviny másla a mouky připravíme jíšku, kterou zředíme smetanou. Přimícháme nastrouhaný sýr, jemně nakrájené plátky šunky, vejce, pepř a sůl. Směs mícháme, až se sýr roztaví.
Omyté a osušené tresky umístíme do pekáčku břichy vzhůru a naplníme připravenou směsí. Pokapeme je rajským protlakem a poklademe zbytkem másla.
V rozehřáté troubě pečeme 30 minut.
(zdroj Wikipedie * ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.