Mnozí z nás ještě stále bojují s "vánočními" kily navíc a tak odlehčené recepty jsou potřeba i teď, na konci ledna. „Mlékárna Valašské Meziříčí vyrábí kvalitní a chutné výrobky, které můžete zařadit do jídelníčku po svátcích, ať už se jedná o Bílý jogurt z Valašska či Kefírové mléko nízkotučné,“ říká Zdeněk Bukovjan, Sales&Marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. A zde přidává i recept …
Suroviny:
- 8 ks kuřecí paličky
- 1 ks citrón
- 1 ks bílý jogurt (150g)
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžíce sekané petrželky
- olej
- sůl
- pepř
- špetka kari
Nejprve si nachystáme marinádu z citrónové šťávy a bílého jogurtu. Přidáme olej, kurkumu, nasekanou petrželku, dochutíme solí, pepřem a špetkou kari. V této marinádě obalujeme jednotlivé kuřecí paličky. Poté necháme na noc v ledničce uležet.
Druhý den jednotlivé paličky ugrilujeme cca 7 minut z každé strany. Kdo má rád trošku pikantnější jídlo, může ke konci paličky potřít kořením s olejem.
Podáváme např. s americkými brambory. Vynikající přílohou jsou také celozrné lívance s kefírem ve slané verzi.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.