V jednom z nedávných článků jsme si povídali o úžasné potravině, kterou je červená řepa. O tom, nakolik je zdravá, jistě v dnešní době už není pochyb. A proto přináším další recept, který nás přesvědčí, že tato zelenina prostě patří na náš stůl. Připravme si proto polévku z červené řepy ...
Potřebujeme :
- 2 středně velké bulvy červené řepy
- 500 g hovězího hrudí
- svazek kořenové zeleniny
- 2 lžíce cukru
- 1 bílý jogurt
- ocet
- sůl
- pepř
- kmín
- 2 bobkové listy
Červenou řepu důkladně omyjeme a ve slupce ji s kmínem a solí uvaříme doměkka. Pak ji prochladlou oloupeme a nahrubo nastrouháme. Přidáme k ním 2 až 3 lžíce octa, posypeme cukrem a přiklopenou dáme do chladna odležet.
Z hovězího hrudí a kořenové zeleniny uvaříme silný vývar. Měkké maso a zeleninu rozkrájíme na tenké proužky, vývar přecedíme a dáme do něj odleženou červenou řepu. Polévku krátce povaříme, podle chuti okořeníme a vložíme do ní vařenou nakrájenou zeleninu a maso. Jogurt podáváme zvlášť.
TIP: K polévce se hodí plátky veky nebo toastového chleba s plátkem sýra a posypané mletou paprikou, krátce opečené v troubě nebo na grilu.
(ilustrační fotografie - pixabay.com)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.