Přinášíme vám další z inspirativních receptů kuchařů Unilever Food Solutions s využitím nejnovějších ingrediencí Knorr Professional.
Suroviny na 10 porcí:
- 1300 g Filé ze pstruha
- dle chuti Sůl, černý pepř Knorr
- Nastrouhaná kůra ze dvou citronů
- 100 g Máslo
- 500 ml Zeleninový vývar z: mrkve, petržele, žampionů, řapíkatého celeru a cibule
Pyré ze zeleného hrášku:
- 500 g Mražený zelený hrášek
- 50 g Česnek
- 100 g Máslo
- 1 ks Vanilkový lusk (rozkrojený)
- 100 ml Rama Cremefine Profi 15%
- dle chuti Chilli
- 600 g Fenykl
- 40 g Máslo
- 50 g Česnek (plátky)
- 100 ml Zeleninový vývar
- 70 ml Balzamikový ocet
Omáčka velouté:
- 60 g Máslo
- 60 g Mouka
- 100 ml Rama Cremefine Profi 15%
- 40 g Essence Rybí bujón Knorr Professional
- dle chuti Bílý pepř
- 20 ml Šťáva z citrónu
Příprava:
• Uvařte zeleninový vývar z oškrábané zeleniny.
• Filé ze pstruha ochuťte solí, pepřem a citrónovou kůrou. Rybu potřete máslem, vytvarujte a zaviňte do potravinové fólie. Vařte na páře nebo ve vodní lázni pro vaření sous vide v teplotě 58 ˚C po dobu 20 minut.
• Připravte pyré ze zeleného hrášku, promíchejte všechny suroviny, nechte dusit na mírném ohni po dobu 20 minut a potom propasírujte.
• Podlouhlé kousky fenyklu orestujte na másle, přidejte česnek, vývar a ocet. Duste chvíli tak, aby fenykl zůstal křupavý.
• V hrnci rozpusťte máslo, přidejte mouku a jemně osmahněte, vlijte fond připravený z Essence Rybí bujón a vařte na mírném ohni, až obdržíte jemnou krémovou konzistenci, přidejte rostlinný krém. Dochuťte pepřem a citrónovou šťávou.
• Uvařenou rybu podávejte s pyré ze zeleného hrášku, fenyklem a omáčkou velouté.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.