Říkáte si, co za podivný slovní útvar se to skrývá v názvu receptu? Je to jednoduché, mávnutím kouzelného proutku jsme se opět přenesli do minulého století k receptům našich předků. Otevřela jsem úžasnou truhlici plnou pokladů s názvem Stolečku prostři se z roku 1947 a tam na mě vykoukl mimo jiné i tento netradiční recept, který mě zaujal. A protože je zítra neděle, a v mnoha domácnostech se dělá vývar (ano, u nás bude rovněž), tak tady je recept na zavářku do polévky, která lahodí oku. Uznejte sami, však nemusí být pokaždé jen knedlíčky či nudle :-)
Potřebujeme :
- 1/4 l slané mastné polévky
- 2 vejce
- tuk na formu
Do prochladlé polévky (hotového čirého vývaru) přidáme vejce, rozmícháme je a směs vlijeme do vymazané formy, kterou postavíme do vodní lázně a consomé necháme ztuhnout. Hotové krájíme na čtverečky. Vkládáme do horké hovězí polévky.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.