... aneb co možná nevíte o bramborách ... aneb jednou o základní surovině tak trošku nereceptově.
* Když se BRAMBORA ve slupce uvaří v páře nebo upeče, zachovává si většinu výživných vlastností a je snadno stravitelná. Protože neobsahuje praktický žádný tuk, je to vynikající zdroj energie pro ty, kdo chtějí zhubnout.
* V lidové medicíně se používá většinou šťáva ze syrové brambory, nejčastěji na zažívací potíže - zkažený žaludek, koliku, gastritidu, žaludeční vředy, potíže s játry, žlučové kameny a zácpu.
* Poslední výzkumy naznačují, že brambory obsahují jisté chemické látky, které mohou účinkovat proti virům a rakovině.
* Šťáva ze syrové brambory uklidňuje záněty a napomáhá léčení kožních infekcí, chronické dermatitidy, ran a vředů.
* Stouhaná brambora smíchaná s olivovým olejem byla úspěšně používána k léčení popálenin, spálení sluncem, popraskané kůže a oteklých očních víček.
* Plátky syrové brambory jsou dobrým zábalem na boláky a omrzliny, a když se přiloží na spánky, pomáhají při bolestech hlavy a migréně.
* Při vysokém krevním tlaku vařte 15 minut slupky z 4-5 brambory v 600 ml vody. Zceďte, vychlaďte a pijte 1-2 šálky denně.
(reedice)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.