1.) Brambory a celer - dvě celoročně dostupné suroviny, tudíž snadno použitelné i v zimním období.
2.) Flora Pro.activ obsahuje pouze 35 % tuku s přidanými rostlinnými steroly (výrazně snižují hladinu cholesteru v krvi), je i zdrojem vitamínů A, D a E. Má široké využití ve studené kuchyni - můžete si s ní namazat pečivo k snídani či svačině anebo ji přidat do pomazánek. Hodí se i k omaštění vařených pokrmů. Ač není primárně určena k běžnému využití v teplé kuchyni, tak i přesto se dá použít při přípravě mnoha pokrmů, a může tak pomáhat se snižováním cholesterolu nejen namazaná na pečivu.
Při jejich spojení vznikne úžasná kaše, vhodná příloha k masu. Příprava je velmi snadná, výsledná chuť dokonalá. Recept je určen pro dvě osoby.
Ingredience:
- 250 g celeru
- 250 g brambor vhodných na kaši
- 4 snítky čerstvé hladkolisté petrželky
- 10 snítek čerstvé pažitky
- ½ polévkové lžíce hrubozrnné hořčice
- 3 polévkové lžíce odstředěného mléka
- 4 čajové lžičky rostlinného tuku Flora Pro.activ
- černý pepř
Návod k přípravě:
* Oloupejte celer a brambory a obojí nakrájejte na velké kusy přibližně stejné velikosti. Vložte do hluboké pánve a přilijte studenou vodu (do takové výšky, aby vše bylo akorát ponořené). Přiveďte k varu a vařte 15–20 minut, dokud nebude vše hotové. Poté slijte.
* Mezitím najemno nasekejte pažitku a petržel.
* Brambory a celer, ze kterých jste slili vodu, nahrubo rozmačkejte. Přidejte pažitku, petržel, hořčici, mléko a pepř a ještě asi 1 minutu prohřívejte.
* Sundejte pánev z vařiče a vmíchejte rostlinný tuk Flora Pro.activ, aby vznikla krémová kaše. Přidejte koření a okamžitě podávejte.
* Podávejte s rybou nebo kuřecím masem podle své chuti.
Tip: Kaši můžete ještě vylepšit, když do ní přidáte orestovanou cibulku a česnek.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.