Už zítra na nás čeká poslední den tohoto roku a to sebou pochopitelně přináší otázku, co na sváteční stůl. Právě proto zde máme tento týden náš silvestrovský mini-seriál. A jelikož nám ještě pár hodin do příprav zbývá, tak zde další tip na recept, aneb oblíbené slané tyčky. S těstem se velmi dobře pracuje, navíc k němu potřebujete doslova jen pár surovin. Co více si přát?
Potřebujeme :
- 1/4 kg brynzy
- 1/4 kg rostliného tuku
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl
- kmín
- mák
- vejce na potření
Brynzu, tuk a mouku s práškem do pečiva zpracujeme na hladké těsto, vyválíme na válu a rádýlkem nakrájíme tyčky. Potřeme je vejcem, mírně osolíme, posypeme kmínem nebo mákem a upečeme v předehřáté troubě dozlatova.
Další díly silvestrovské jízdy :
- Silvestrovská jízda ... začínáme
- Slaný štrůdl
- TAPAS: Albóndigas (masové kuličky)
- Pěny, aneb slané krémy
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.