Nenáročné cukroví, které zcela jistě obohatí váš vánoční stůl s dobrotami, tak to jsou tyto čokoládové tolary ...
Zhruba 60 kousků těchto křupavých čokoládových drobnůstek připravíte za 60 minut. K této době připočtěte ještě 1 hodinu potřebnou k odpočinutí těsta. Při pečení cukroví totiž není nic horšího, než těsto unavené :-)
Potřebujeme :
- 120 g hladké mouky
- 60 g Solamylu
- 120 g strouhané čokolády na vaření
- 120 g měkkého másla nebo margarínu
- 4 kapky mandlové esence
- 90 g třtinového cukru
- špetka drceného hřebíčku
- špetka skořice
- Poleva: 150 g tmavé čokoládové polevy
Tuk našlehejte v pěnu a přidejte cukr a koření. Čokoládu smíchejte s moukou, Solamylem, mandlovou esencí a vmíchejte do krému. Ruce lehce poprašte moukou a těsto zformujte na válečky o průměru 3 cm. Válečky jednotlivě zabalte do alobalu a dejte do lednice na 1 hodinu odpočívat.
Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 180 stupňů). Z válečků odkrajujte kolečka o tloušťce asi 1 cm a pokládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem. Tolary pečeme v troubě asi 20 minut a hotové necháme vychladnout.
Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni. Ochlazené placičky buď namáčíme celé nebo z poloviny do polevy, nebo čokoládovou polevou nepravidelně pocákáme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.