Kuře tradičně patří na náš stůl. Dnes přinášíme třetí recept na úpravu kuřete hodícího se na sváteční stůl. Pojďte vyzkoušet ...
Ingredience:
- 1 celé kuře DZ Klatovy
- ¼ hrnečku kuřecího vývaru
- ¼ celeru
- 2 menší cibule
- ¼ hrnečku rozinek
- 2 šálky strouhanky z kukuřičného chleba
- 1 bílek
- ½ lžičky sušeného kopru
- špetka soli
Do menšího hrnce nalijte kuřecí vývar, přidejte nadrobno nakrájený celer a cibuli a nechte povařit. Ve středně velké míse smíchejte rozinky, kopr, sůl, přidejte strouhanku a sníh z vyšlehaného vaječného bílku. Směs důkladně promíchejte s vývarem a zeleninou. Hotovou nádivkou naplňte vnitřek kuřete a vložte na pekáč. Kuře pečte při cca 200°C asi 1,5 hodiny. Nakonec ozdobte čerstvými bylinkami.
Předcházející tipy :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.