Co se nám vybaví jako první, řekneme-li sv.Martin a s ním spojené svatomartinské hody? No jistě, je to husa. Pochoutka, které nelze odolat. A jelikož nám do svátku sv. Martina zbývá už doslova pár dní, je nejvyšší čas si pár receptů na jejich úpravu připomenout. Husa totiž nemusí být vždy jen klasicky se zelím a knedlíkem, o čemž svědčí i dnešní recept.
Staročeská husa na zázvoru
Potřebujeme :
- 1/2 husy
- 1 lžička zázvoru
- 2 lžíce tuku
- sůl
- Příloha : brambory
Husu naporcujeme na menší kousky, sloupneme z nich kůži, osolíme a posypeme zázvorem. Na rozehřátém tuku maso z obou stran opečeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Nejprve dusíme pod pokličkou, pak kastrol vložíme do trouby a dopečeme tak, aby se na povrchu porcí utvořila kůrčička.
Podáváme s brambory.
A na co se můžete těšit příště? Napovím ... bude to víno, husy a sníh :-)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.