Rajčata se zcela jistě řadí mezi jedny z nejoblíbenějších druhů letní zeleniny (ano, schválně píšu letní, neb jen v létě mají rajčata tu úžasnou plnou chuť). Dají se připravit na mnoho způsobů, o čemž svědčí i zaslané čtenářské recepty. A zde přináším další z nich, tentokráte to bude ...
Rajčatová polévka
- 600 g rajčat
- 30 g másla
- 30 g hladké mouky
- cukr
- koření: celý pepř, sůl, bobkový list, skořice
Rajčata pokrájíme na kousky, zalijeme vařící vodou, podusíme doměkka a prolisujeme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vodou, rozšleháme a povaříme. Přidáme prolisovaná rajčata, koření, cukr a povaříme. Můžeme dochutit kečupem. Rajčatovou polévku můžeme podávat s rýží, nudlemi nebo se sýrem, podle toho co máme rádi v rajčatové polévce.
Na přiložené fotografii vidíme oblíbenou rajčatovou polévku s nudlemi.
Recept nám zaslala paní Michaela Havlásková z Ostravy. Děkujeme !
Máte i vy svůj netradiční, oblíbený či zajímavý recept? Podělte se s námi o něj a zašlete jej na adresu andrea.pastircakova@samisro.cz. Ty nejlepší a nejzajímavější zveřejníme. A pokud navíc rádi soutěžíte, sledujte naše tématická kola, kdy jsou recepty vždy zaměřeny na určitou surovinu či dané téma. Nejlepší poté odměníme věcnou cenou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.