Další z receptů vás čtenářů nám představí úžasnou rajčatovo-paprikovou směs. K těstovinám, do omáček, k masům je toto přímo skvělé. A v zimě se náramně hodí! Horký olej napomůže tomu, že se obsah nekazí.
Potřebujeme :
- 1,5 kg cherry rajčátek
- 1 kg bílých paprik
- čerstvá bazalka
- rozmarýn
- olivový olej
- slunečnicový olej (možno použít jen jeden z nich)
Rajčata a papriky se usuší.
Do sklenic se pak kladou střídavě rajčátka a papričky, asi do poloviny sklenice se přidá snítka rozmarýnu a přibližně 2 lístky bazalky, nahoru pak totéž.
Olej se zahřeje, ale pozor - ne až do bodu varu! Do půlky sklenice se naleje olivový olej, druhá půlka se doplní slunečnicovým olejem (poznámka autora receptu : dbá se na to, aby se oleje zahřívaly odděleně a slunečnicový zahříváme jako první). Když však nemáme, použijeme jenom jeden druh oleje. Obsah ve sklenici se promíchá nejlépe za použití špejle, sklenice se pevně uzavřou, nechají se vychladnout a uskladní se někde v chladu, třeba ve sklípku, není potřeba lednice.
Recept nám zaslala paní Jana Květoňová z Odolené Vody s poznámkou, že tuto úžasnou dobrotu a nejen tuto připravuje v kuchyni její přítel. Děkujeme !
Máte i vy svůj netradiční, oblíbený či zajímavý recept? Podělte se s námi o něj a zašlete jej na adresu andrea.pastircakova@samisro.cz. Ty nejlepší a nejzajímavější zveřejníme. A pokud navíc rádi soutěžíte, sledujte naše tématická kola, kdy jsou recepty vždy zaměřeny na určitou surovinu či dané téma. Nejlepší poté odměníme věcnou cenou.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.