Přinášíme další z receptů vás čtenářů, kdy tentokráte nebudou v hlavní roli rajčata (nebojte se, rozhodně jsme toto téma ještě neopustili), ale dnes si připravíme netypický, ovšem vynikající salát z polníčku a brambor. Věříme, že vám bude chutnat stejně tak, jako naši čtenářce.
Potřebujeme :
- dvě balení polníčku •
- 1/2 kg brambor •
- uzená slanina •
- zelený dýňový olej, nejlépe štýrský •
- červená cibule •
- ocet •
- pepř
Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a smícháme s na jemno nakrájenou červenou cibulí. Osmažíme do křupava na kostičky nakrájenou dobrou slaninu z komína, tu také přimícháme do mísy s polníčkem. To zalejeme dvěma lžíčkama octa. Zalejeme hovězím bujónem a dýňovým olejem a opepříme. Do druhé mísy si dáme opláchnutý polníček a s ostatními ingrediencemi smícháme až na závěr. Brambory zalité vlažným bujónem mají být lehce teplé. Ne horké, aby polníček v salátu nepovadl.
Recept nám zaslala paní Markéta Kašpárková z Českých Budějovic. Děkujeme !
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.