... neboli studená rajčatová polévka je pokrm španělské kuchyně. A jelikož sezóna rajčat vrcholí, budeme se ještě v průběhu dalších dní jejich úpravě a zpracování věnovat.
Na gazpacho budeme potřebovat :
- 600 g rajčat
- 2 malé cibulky
- 1 dl červeného vína
- 1 okurka
- 8 černých oliv
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce oleje
- cukr
- mletá sladká paprika
- petrželka
- pepř
- sůl
Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme je a drobně pokrájíme.
Rovněž cibuli nakrájíme nadrobno, osolíme, opepříme, osladíme a vmícháme červené víno. Jemně rozetřený česnek smícháme s paprikou, za stálého šlehání přidáváme po kapkách olej a to vše přidáme k rajčatové směsi. Okurku nakrájíme na jemné kostičky, rovněž odpeckované olivy jemně nakrájíme, přidáme do polévky, promícháme a necháme řádně vychladit. Před podáváním posypeme polévku zelenou petrželkou.
Máte i vy svůj netradiční, oblíbený či zajímavý recept? Podělte se s námi o něj a zašlete jej na adresu andrea.pastircakova@samisro.cz. Ty nejlepší a nejzajímavější zveřejníme. A pokud navíc rádi soutěžíte, sledujte naše tématická kola, kdy jsou recepty vždy zaměřeny na určitou surovinu či dané téma. Nejlepší poté odměníme věcnou cenou.
Další rajčatové tipy :
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.