V dnešní části seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz budou v hlavní roli také švestky. Lahodná chuť pokrmu jistě překvapí, navíc ovoce dodá i jistou exotičnost.
20. - Kuře na badyánu (s vínovýma švestkama)
Potřebujeme :
- 4 ks kuřecích prsíček (po 150 g)
- 600 g brambor
- 200 g čerstvých vypeckovaných švestek
- 200 ml červeného vína
- 4 hvězdičky badyánu
- 1 lžička bramborového škrobu
- olej
- sůl
- cibulka na ozdobu
Brambory pokrájejte na silnější plátky, rozložte na plech vyložený pečícím papírem (mohou se částečně překrývat) a pečte při teplotě 200 stupňů Celsia asi 20 minut. Kuřecí řízky osolte a opečte na troše oleje nebo ogrilujte z obou stran dozlatova. Švestky pokrájejte na čtvrtky, zalijte vínem, přidejte badyán a poduste asi 3 minuty. Badyán vyndejte a vmíchejte škrob, aby tekutina mírně zhoustla. Kuřecí řízky a švestky rozložte na talíře. Podávejte s plátky pečených brambor, ozdobte cibulkou.
Tip: Vínové švestky zkuste na talíři posypat trochou strouhaného perníku.
Máte i vy svůj netradiční, oblíbený či zajímavý recept? Podělte se s námi o něj a zašlete jej na adresu andrea.pastircakova@samisro.cz. Ty nejlepší a nejzajímavější zveřejníme. A pokud navíc rádi soutěžíte, sledujte naše tématická kola, kdy jsou recepty vždy zaměřeny na určitou surovinu či dané téma. Nejlepší poté odměníme věcnou cenou.
Předcházející tipy :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.