Po odmlce se v plné síle navracíme k našemu letošnímu celoročnímu seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz, kdy dnes si připravíme
17. - Domácí drůbeží paštiku
Potřebujeme :
- 1 upečené kuře
- 500 g drůbežích jater
- 2 malé cibule
- 2 lžíce másla
- tymián
- mletý pepř
- sůl
- 0,4 dl koňaku
- 200 g smetany ke šlehání
- bobkový list
- mandle
Z kuřete sejmeme kůži, vykostíme je a pokrájíme. Na usekané cibuli orestujeme játra, osolíme a okořeníme tymiánem a pepřem, podlejeme koňakem a po chvíli sejmeme z ohně. Kuřecí maso pak semeleme spolu s játry a cibulí. Přidáme vypečenou šťávu z jater a smetanu, promícháme a podle chuti dosolíme a dopepříme. Vložíme do formy vypláchnuté studenou vodou a dáme do chladna. Hotové zdobíme sekanými mandlemi.
Předcházející tipy :
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.