Naše malé putování marockou kuchyní tímto níže uvedeným receptem končí. Snad se vám pohled pod cizí pokličku líbil a inspirovalo vás to vyzkoušet si, jak může chutnat zahraniční kuchyně.
Na kuskus sedmi druhů zeleniny ve vegetariánské verzi potřebujeme :
- 2 rozčtvrcené cibule
- 4 rozčtvrcená rajčata
- 1 červená čili paprička pokrájená na tenké plátky
- hrst čerstvého koriandru
- hrst čerstvé petrželky
- 2 kousky skořice
- 2 lžičky soli
- 1 lžička pepře zázvoru a kurkumy
- 1/4 lžičky šafránu
- 8 malých mrkví
- 4 střední rozčtvrcené tuříny
- 450 g nakrájené dýně
- 4 střední cukety
- 400 g hrášku
- 75 g rozinek
- 500 g kuskusu
Do velké pánve nasypte cibuli, rajčata, čili, polovinu koriandru a petrželky, koření a 300 ml vody. Přikryjte a zvolna vařte 45 minut. Kontrolujte množství vody, v případě potřeby dolévejte. Přidejte mrkev a tuřín a vařte dalších 15 minut. Potom přidejte dýni, cukety, hrášek a rozinky a znova zvolna povařte dalších 15 minut. Kontrolujte vodu. Kuskus přelijte dostatečným množství horké vody a nechte nasáknout. Podávejte se zeleninou. Chcete-li uvařit verzi s masem, poduste maso a na závěr přidejte kuskus, je také možné ho uvařit v páře.
Předcházející díly :
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.