Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Borůvky s cukrem ve vlastní šťávě

Borůvky s cukrem ve vlastní šťávě

3.8.2015 - AndreaP.

Při procházce lesem je momentálně vidíme všude .... malé tmavě modré kuličky. Borůvky. Jejich sezóna je v plném proudu. A tak jsme se i my s hrníčkem v ruce vydali na jejich sběr. Hodně jsme jich snědli, něco určitě padne na koláč a co dál? Co je zkusit zavařit na pozdější časy? Takto zpracované ovoce nám jistě velmi dobře poslouží na koláče, zmrzliny a podobně. Postup je velmi jednoduchý ...

Potřebujeme :

  • borůvky
  • cukr
  • zavařovací sklenice

 

(poměr - na 1 malou sklenici 0,3 l potřebujeme 4 lžíce cukru * na 1 velkou sklenici 0,7 l pak 6-8 lžic cukru - závisí na vyzrálosti ovoce)

 

Borůvky sypeme do sklenice a každou vrstvu zasypeme cukrem. Pevně uzavřeme víčkem a sterilujeme při teplotě 80 stupňů 20 minut.

Stejným způsobem můžeme zpracovat také brusinky, jahody, třešně, rybíz.

Verze pro diabetiky :

Borůvky propláchneme, nasypeme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme asi 25 minut při teplotě 80 stupňů. Borůvky pustí dostatečné množství šťávy.

(ilustrační fotografie)

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz