V jednom z předcházejících článků jsem popisovala úžasnou mazdaznanskou kuchařku a slíbila, že se k této na první pohled skromné knize určitě ještě vrátím. A protože je opravdu doslova nabita zajímavostmi, slib velmi ráda plním a přináším další z řady receptů, tentokráte to budou
- Brambory s kyselou smetanou
Na pánev dáme zrůžovět na máslo drobně pokrájenou cibuli. Zalejeme ji vařící vodou a přidáme na čtvrtky nakrájené očištěné brambory, sůl, 2 zrnka pepře, nového koření a 2 bobkové listy. Když se brambory uvaří, zahustíme omáčku šálkem kyselé smetany, do které jsme rozmíchali 2 lžíce mouky a necháme ještě povařit. Příliš hustou omáčku zalijeme smetanou.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.