Kreolská kuchyně je údajně uhlazenější formou cajunské kuchyně. Není tolik ostrá a kromě ryb a mořských plodů disponuje jídly z divokých krocanů, kachen, želv, vepřového masa a žabích stehýnek. Nepostradatelným doplňkem jsou rajčata, jamy, okra a pekanové ořechy. V sobotu jsem původní a do našich poměrů upravený recept na Krocaní stehno po kreolsku aplikovala na krůtu, kterou jsem za tímto účelem ve vykostěném stavu pořídila v místním řeznictví. A kreolský víkend mohl začít.
Krůtí stehno po kreolsku (4 porce)
- 2 vykostěná krůtí stehna (nebo prsa), 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 zelené papriky (můžete vynechat), 1 červená kapie, 3 lžíce oleje, 1/2 lžičky bazalky, 1/2 lžičky oregana, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1/2 lžičky chilli, 1/2 lžičky pepře, sůl, 1 lžíce worcesterové omáčky, 3 šálky sekaných loupaných rajčat (z konzervy nebo vlastnoručně vyrobených), 2 lžíce petrželky, 1/2 šálku sekané jarní cibulky i s natí
Na pekáč dáme 2 lžíce oleje, nakrájenou cibuli, česnek a papriky. Na ně položíme krůtí stehno potřené kašičkou z koření, worcesterové omáčky a oleje. Osolíme, podlijeme trochou vody a v troubě na 200 stupňů Celsia pečeme přiklopené. Když maso začne měknout, přidáme rajčata a dále pečeme doměkka. K hotovému masou přidáme nasekanou jarní cibulku a petrželku a ještě 5 minut dusíme. Podáváme s rýží nebo těstovinami.
(reedice)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.