Jako příloha k našemu předcházejícímu receptu, kterým byla úžasná vepřová panenka, se mimo jiné hodí chlebové placky Chapati. Jak si je připravit? Zde je návod. Příprava jednoduchá, výsledek více než efektní.
Na 8 – 12 placek dle velikosti
Potřebujete:
- 250 g celozrnné pšeničné mouky
- 150 g vody
- lžička ghí
Postup:
Vypracujte hladké, středně tuhé těsto a nechte 5 minut odpočinout.
Z těsta vytvořte kuličky cca 2-4 cm veliké, vyválejte na placky 12-20 cm v průměru, tloušťka cca 2 mm. Nechte z obou stran „osušit nasucho na pánvi“ a poté nechat „nafouknout“ nad plamenem (viz fotografie).
Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.