Přinášíme vám další inspirativní recept úžasné indické kuchyně. Dnes v hlavní roli vepřová panenka a koření garam masala ...
Potřebujeme:
- 2 lžíce garam masala
- 1,5 lžičky soli
- 600 g vepřové panenky nakrájené na 2 cm kostky
- 2 dcl bílého jogurtu
- 4+2 lžíce oleje
- 1 velká cibule nakrájená najemno
- 4 stroužky česneku, rozdrceného
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- Špetka chilli
- 1 plechovka loupaných a nakrájených rajčat
- 2 dcl kokosového mléka
- Čerstvé mátové nebo koriandrové lístky
Postup:
Maso dobře smíchejte s jednou lžící garam masaly, jednou lžičkou soli tak, aby byl každý kousek kořením obalený. Poté přimíchejte jogurt. Nechte min. 30 minut odležet v lednici. Můžete nechat odležet i přes noc, v tom případě NESOLIT! Maso by pustilo šťávu. V tomto případě osolte těsně před restováním.
Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejte 4 lžíce oleje a zprudka orestujte marinované maso tak, aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjměte a dejte stranou.
Na stejné pánvi, na středním plamenu rozehřejte 2 lžíce oleje, vložte cibuli a restuje cca 10 minut do světlehnědé barvy. Snižte plamen a přidejte česnek, zázvor. Pozvolna restujte cca 1 minutu.
Přidejte rajčata, posypte druhou lžíci garam masaly a špetkou chilli. Zamíchejte a duste, až se odpaří tekutina, cca 10-15 minut. Přilijte kokosové mléko, nechte provařit a vložte orestované maso. Nechte 2 minuty podusit, vypněte oheň a nechte několik minut odpočinout. Ozdobte mátovou nebo koriandrovou natí. Podávejte s basmati rýží a/nebo plackami chapati.
Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.