Jsou vynikající jako pikantní příloha a moc dobře to věděly už naše babičky, od kterých pochází tento recept. Řeč je o naložených cibulkách. Nechte si chutnat.
Potřebujeme :
- malé cibulky
- sůl
- ocet
- bobkový list
- hořčičné semínko
- červená paprika na ozdobu
- sladkokyselý nálev
Cibulky namočíme do vody a necháme je takto přes noc. Na druhý den je oloupeme, omyjeme a dvě minuty povaříme ve slané vodě, do které jsme také přidali trošku octu.
Scedíme a necháme okapat. Vychladlé cibulky poté plníme do čistých zavařovacích sklenic, přidáme bobkový list a hořčičné semínko a kdo chce, může přidat pro ozdobný efekt proužky červené papriky. Zalijeme sladkokyselým nálevem. Sterilizujeme cca 20 minut při teplotě 80 stupňů Celsia.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.