Ingredience:
- 600 g Pečené šunky SCHNEIDER
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- 200 ml vývaru
- 50 ml medu
- 1 snítka tymiánu
- 1 snítka šalvěje
- 1 snítka listové petržele
- kmín
- sůl
- pepř
Salát:
- 4 velká jablka
- ¼ vetší muškátové dýně
- 100 g špeku
- 3 stroužky česneku
- 2 menší cibule
- 100 g másla
- 1 snítka rozmarýnu
- 1 snítka šalvěje
- olivový olej
- cukr moučka
- sůl
- pepř
V hmoždíři utřeme všechny bylinky – tymián, šalvěj a listovou petržel. Přidáme kmín, sůl, čerstvě mletý pepř, med a vše důkladně promísíme. Směsí důkladně potřeme šunku, kterou dáme do pekáče. Orestujeme cibuli s česnekem, zalijeme pivem a vývarem, který necháme svařit na polovinu a přidáme do pekáče k šunce. Necháme v ledničce do druhého dne přikryté alobalem. Druhý den dáme péct při 140°C cca 45 minut. Během pečení přeléváme vzniklou šťávou. Pak sundáme alobal a pečeme dalších cca 15 minut při 160°C.
Můžeme začít s přípravou salátu. Jablka nakrájíme na měsíčky bez jádřinců, dýni na kostičky a oboje promícháme a vložíme do pekáče. Přidáme utřené stroužky česneku a na měsíčky nakrájenou cibuli. Posypeme natrhanými bylinkami a pokapeme olivovým olejem, lehce osolíme a opepříme. Do pekáče přidáme oříšky másla a celé lehce posypeme moučkovým cukrem. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 180°C dokud není dýně měkká, cca 45 minut. 5 minut před koncem pečení přidáme tenké plátky slaniny a dopečeme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.