Níže uvedený recept je přesně takový, jaký si představím (a určitě nebudu sama) pod pojmem chalupářské vaření. Léto je ideální období, kdy mnozí z nás tráví čas na chalupách, a proto věřím, že se tento vynikající pekáč plný masa a zeleniny bude hodit.
Potřebujeme :
- 1 kg vepřového plecka (libového bůčku)
- 2 klobásy dle chuti
- 2-3 cibule
- 4 stroužky česneku
- grilovací koření
- drcený kmín
- sůl
- sádlo
- zelenina - 1 cuketa, červená a žlutá paprika, 4 rajčata
- 100 g strouhaného sýra
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a osmahneme na rozpáleném sádle. Přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, cibuli a plátky česneku. Podlijeme vodou a asi jednu hodinu pečeme v troubě.
K měkkému masu poté přidáme nakrájenou zeleninu (cuketu, papriky a rajčata), ochutíme grilovacím kořením, kmínem a zasypeme strouhaným sýrem. Dopékáme, až se sýr roztaví.
Podáváme s chlebem.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.