- 4 vepřové řízky
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- 4 lžíce oleje
- 1 lžička mletého hřebíčku
- špetka pepře
- 20 malých brambor
- 7 lžic másla
- 1 kysaná smetana
- 2 lžíce medu
- 1 balíček zeleného hrášku
- sůl
Utřeme oloupaný stroužek česneku a smícháme ho s rajským protlakem, 1/2 lžičky soli, olejem, mletým hřebíčkem a pepřem. Marinádou potřeme řízky a necháme 2 hodiny uležet. Několikrát je obrátíme. Brambory vaříme ve slupce. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce tuku a osušené a nasolené řízky usmažíme. Plátky vyjmeme z pánve a necháme stát na teple. Vypečenou š?ávu zředíme připravenou marinádou, smícháme s kysanou smetanou a dochutíme. Uvařené brambory oloupeme. Na jiné pánvi rozpálíme zbylý tuk a necháme v něm zkaramelizovat med. Karamel pak promícháme s brambory, které po vyjmutí osolíme. Hrášek povaříme 5 minut ve slané vosě a promícháme s omytým a jemně pokrájeným salátem. Vše dochutíme. Omáčku podáváme v misce.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.