Ananas je tropické ovoce původem z Brazílie. Plod má oválný nebo válcovitý tvar. Konzumovat je možné jen plně zralé plody, v opačném případě plody ananasu obsahují velké množství kyselin.
Jistě si hodně z nás při vyslovení slova "ananas" představí také pálící tropické slunce, a pod tím se zase vybaví grilovačka. A my tyto dvě věci dnes spojíme a připravíme si grilovaný prosluněný ananas ....
Potřebujeme :
- 1 čerstvý ananas oloupaný a nakrájený na centimetrové plátky
- 1 šálek rumu
- 12 lžic másla
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1 vanilkový lusk
- 220 g mascarpone
- 1/2 šálku čerstvých (nebo rozmrazených) borůvek
Na malé pánvi smíchejte rum, máslo a cukr. Vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud se cukr nerozpustí a směs mírně zhoustne (asi 10 minut).
Vanilkový lusk rozřízněte podélně a ostrým nožem oddělte semínka, která vmíchejte do mascarpone.
Na rozpáleném grilu grilujte plátky ananasu za častého potírání hustou směsí cukru, másla a rumu. Grilujte do zhnědnutí, 2 až 3 minuty z každé strany.
Hotový ananas naaranžujte na talíř a na každý kousek přidejte vanilkové mascarpone. Posypte borůvkami a ihned podávejte.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.