Typicky česká chuť švestky, kterou dobře známe z českých receptů, je i pro Sedlčanské sýry tradiční a inspirativní. Švestkovou příchuť si mnozí z nás spojujeme s povidly, alkoholem, ovocnými knedlíky či kynutým koláčem, ale příležitostně se využívá i k bramborákům či bramborovým plackám. Milujeme švestky již po staletí a švestky zase milují omáčky.
4 porce
- 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček
švestkové omáčky) - 8 plátků sušené šunky
- 2 lžičky ostré hořčice
- 2 plátky toastového chleba
- lžíce rybízového džemu
- 2 lžíce olivového oleje
- salsa
- 1/2 manga
- 1 okurka
- ½ červené papriky
- 1 limetka
- koriandr
- sůl
-
Toastový chléb potřeme olejem a ugrilujeme dokřupava. Necháme zchladnout a rozlámeme na kousky. Hermelíny rozkrojíme na poloviny, potřeme lehce hořčicí, džemem, posypeme toastovým chlebem a přiklopíme druhou polovinou sýra. Obtočíme šunkou, zabalíme do alobalu a grilujeme z obou stran 5 minut.
-
Salsa: dužinu manga nakrájíme na kostičky. Okurku oloupeme, vyškrábneme zrníčka a dužinu nakrájíme na kostičky. Stejně pokrájíme i papriku a nasypeme ji do mísy. Přidáme mango, okurku, pokrájený koriandr a podle chuti přisolíme a pokapeme limetkovou šťávou.
-
Hotový hermelín rozdělíme na talíře, přidáme švestkovou omáčku a doplníme salsou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.