Nenechte se mýlit názvem, opravdu jsme stále v sekci recepty, ale ...
... Jelikož jsem opět nezklamala a při přípravě oběda, jak je o mě známo, znovu modifikovala recept. Kuřecí kari po gutžarátsku do další (asi už dvacáté) variace. A přitom jsem jen tak náhodou vyrobila něco, co se nedá nazvat jinak, než-li "Drcené sklo" aneb Vyrobte si svoji chilli pastu bez chilli.
Na pastu Drcené sklo smíchejte:
- 1/2 rozemleté a nebo rozdrcené velké cibule
- 3 rozdrcené stroužky česneku
- 1/2 lžičky tlučeného kmínu
- 1 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky pálivé papriky
- 1 lžičku sladké papriky
- 1/2 lžičky garam masaly a sůl
Zdánlivě se ingredience zdají neškodné. Rozdrcením cibule a česneku s kombinací uvedeného koření však vznikne VELMI pikantní pasta, kterou můžete uzavřít do skleničky a uchovat nějaký ten týden v lednici. Použít se dá třeba jako ochucovadlo omáček na špagety, ale i do masových a zeleninových teplých pokrmů, kterým dodá zaručeně říz.
PS: drcení cibule jsem jednoduše vyřešila lisem na česnek. Cibuli k rozdrcení nejdříve nakrájejte na kousky velikosti stroužku česneku a kousek po kousku vylisujte.
Do pasty použijte vylisovanou cibuli včetně šťávy!!!
reedice *
zdroj foto: fotografie http://pixabay.com
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.