Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Tradiční francouzská cibulová polévka

Tradiční francouzská cibulová polévka

24.4.2015 - redakce Babinet.cz

  • 6 velkých cibulí
  • 100 g másla
  • 1 lžička pepře
  • 1,5 l vývaru
  • 2 krajíce chleba bez kůrky
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 50 g tvrdého nastrouhaného sýra

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. 75 g másla rozehřejte v hrnci, přidejte cibuli a osmahněte ji do sklovita. Přidejte pepř, vývar, uveďte do varu a vařte 10 minut. Mezitím rozehřejte zbytek másla na pánvi, chléb nakrájejte na kostičky a osmahněte jej dozlatova. Osmažený chléb můžete osušit od přebytečného tuku ubrouskem. Do polévky zamíchejte bílé víno, dochuťte a zahřejte. Polévku podávejte na talířích posypanou osmaženým chlebem a strouhaným sýrem.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz