Ingredience:
- 1 větší cibule nasekaná najemno
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/4 šálku nakrájené jarní cibulky
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře
- kajenský pepř (chilli papričky) dle chuti
- 1 stroužek propasírovaného česneku
- 3/4 šálku kysané smetany
- 3/4 šálku majonézy
- 1/2 šálku cottage-cheese (smetanový sýr, dle libosti)
Na ozdobu:
- nakrájená jarní cibulka
Na pánvičce osmahněte na oleji nasekanou cibuli cca jednu minutu. Poté snižte teplotu, zakryjte a za občasného míchání restujete dozlatova. Přidejte jarní cibulku, sůl, pepř, chilli papričky a míchejte cca 2 minuty. Přidejte česnek a míchejte ještě minutu. Poté stáhněte ze sporáku a nechte cca 15 minut vystydnout.
Mezitím v menší misce vymíchejte zakysanou smetanu, majonézu a cottage-cheese (smetanový sýr). Vmíchejte cibulovou směs a dozdobte pokrájenou jarní cibulkou. Nechte uležet v lednici alespoň hodinu.
Do dipu si namáčejte pokrájenou zeleninu na tyčinky – např. papriky, řapíkatý celer, okurky, mrkev.
AUDIO: Jak se pomalu připravovat na další jarní období, to už objasní profesor Jan Krejsek, přední český imunolog a alergolog.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.