Tento starý recept se řadí k receptům dietním (dieta "šetřící"- pro nemocné s chorobami žaludku, žlučníku, slinivky břišní a jater). Dieta je řízený příjem pokrmů a tekutin za účelem dosažení specifického cíle.
Gramáž v níže uvedeném receptu je propočítána pro 1 osobu.
Na živáňský šašlik potřebujeme :
- 100 g vepřové maso
- sůl
- 50 g syrových brambor
- 10 g rajčatového protlaku
- 5 g másla
Maso a řádně omyté brambory nakrájíme na zhruba stejně velké kousky, které poté střídavě napichujeme na špejli. Posolíme (dle chuti můžeme přidat i další oblíbené koření - ovšem pouze v případě, kdy tento recept nepřipravujeme přímo jako dietní), posypeme pažitkou a opečeme nasucho. Až pak podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Ke zvýraznění chuti do šťávy přidáme rajčatový protlak.
Vhodnou přílohou k tomuto šašliku je rýže. K hotovému pokrmu přidáme plátek másla.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.