Tento recept jistě potěší všechny příznivce papriky jako takové, která zde hraje prim. Jedná se o lahodný krém, jeho příprava je vcelku snadná a věřím, že jistě zaujme místo na talíři třeba při posezení s přáteli či s rodinou, neb je ideální na namazání na čerstvé pečivo či různé krekry a podobně. Hodit se nám ale zcela jistě bude také v době letních grilovaček jako doplněk k masu.
Potřebujeme :
- 500 g červených paprik
- 4 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 100 g šalotky (jarní cibulky)
- 200 ml olivového oleje
- černý mletý pepř
- sůl
Papriky opečeme nasucho v troubě nebo na grilu a oloupeme. Na třetině olivového oleje zpěníme na jemno nakrájenou cibulku a česnek, přidáme chilli, sůl, pepř a odstavíme z ohně.
Poté přidáme papriky a zbývající olej. Vše vložíme do mixéru a rozmixujeme. Získáme takto hladkou hmotu. Krém podáváme studený s bílým pečivem nebo jako doplněk k pečeným rybám či masu.
Zdroj: Bertolli recepty
fotografie ilustrační
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.