Máme tady pátek, před námi je víkend a mnozí z nás společně s vidinou dvou volných dnů třeba také právě přemýšlí, co dobrého a hlavně rychlého upéct na neděli ke kávě. A to je ten správný okamžik pro otevření naší speciální rubriky "Dnes vaří muž" ... říká se, že muži jsou vynikající kuchaři, a jistě toto můžeme potvrdit jako fakt, že muži opravdu vaří velmi dobře, ale jak je to v případě pečení moučníků ... ? Odpovědí na tuto otázku nám je níže uvedený recept, který poskytl spolu s fotografií Jirka Václavek, kterému předávám slovo...
Na jogurtový štrůdl potřebujeme :
- 1 bílý jogurt
- 250 g HERA
- 1 prdopeč (prášek do pečiva)
- 1 vejce
- 500 g hladké mouky
- jablka, hrušky, skořicový cukr, rozinky nebo oříšky
- trocha másla
Z jogurtu, HERY, vejce, mouky a prdopeče vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly. Z každého vyválíme plát a ten plníme směsí (mix nastrouhaných jablek a hrušek, skořicový cukr, rozinky nebo oříšky). Těsto svineme do závinu a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozpuštěným máslem a dáme do předehřáté trouby péct.
Na závěr nezbývá, než už jen popřát dobrou chuť.
Vaše názory
Je to můj oblíbený recept už několik let, akorát ho dělám napůl z celozrnné mouky a je vynikající !
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.