Dnešní valentýnské menu bylo ve sladkém tónu. A jelikož sladkého pro mnoho z nás není nikdy dost (příznivci diet mi prominou), přidávám ještě jeden tuze sladký recept, a sice na karamelový koláč.
Potřebujeme
- 1/4 šálku vody
- 100 g čokolády
- 1/4 rozpuštěného másla
- 1 šálek jemně namletých čokoládových oplatků
- 100 g žervé
- 1 šálek cukru
- 2 vejce
- 1 šálek kysané smetany
- 1 kávová lžička vanilkového cukru
- 1 šálek měkkých karamelových bonbónů
- 1 tekutá čokoládová poleva
Šálkem se rozumí nádoba o obsahu 250 ml.
Rozpusťte čokoládu v daném množství vody a nechejte jí vychladnout. Smíchejte rozemleté oplatky s rozpuštěným máslem, dobře propracujte v těsto, rozválejte na placku a vyložte jím dno koláčové formy. V misce rozmíchejte žervé, přidejte vejce a cukr a šlehejte. Když je směs ušlehaná dohladka, přilijte rozpuštěnou čokoládu, po chvíli kysanou smetanu a vanilkový cukr. Pak směs nalijte do formy a povrch posypte rozmačkanými karamelovými bonbóny. Vložte do trouby rozpálené na teplotu 220°C a pečte 55 - 60 minut, dokud nevyskočí okraje. Prostředek koláče má zůstat vláčný. Po upečení nechejte vychladnout a ztuhnout ve formě několik hodin. Potom vyklopte a rozkrájejte. Jednotlivé porce přelijte čokoládovou polevou a ozdobte pátky karamelových bonbónů.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.