Mnozí si asi řeknou, že černé pivo je přece nejlepší řádně vychladit a vypít a ne v něm "koupat" kuře, ale tak udělejme výjimku a pojďme to spolu zkusit, ta chuť prostě stojí za to. Vítejte u dalšího dílu gastro seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz.
8. - Kuře se slaninou na černém pivu
Potřebujeme
- 1 kuře
- 250 g anglické slaniny
- sůl a pepř
- 200 g cibule šalotky
- 3 bobkové listy
- 5 dl piva Kozel Černý
Slaninu nakrájíme na malé kostky. Omyté kuře naplníme částí slaniny, vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, obložíme zbytkem slaniny, podlijeme pivem a pečeme při teplotě 180° C asi 1,5 hodiny do měkka. Během pečení kuře přeléváme vypečenou šťávou. Podáváme s vařeným bramborem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.