Paprikové lusky plněné mletým masem patří mezi stálice, jedná se o oblíbené české jídlo, kdy v kombinaci s rajskou omáčkou se často objevují na talířích v našich kuchyních. Jsou rychlé a jejich příprava je velmi jednoduchá. Dnes si je ale zkusíme trošku jinak a věřím, že i bez přítomnosti masa vás jejich chuť ohromí a zamilujete si je stejně, jako ty výše zmíněné.
Potřebujeme :
- 4 paprikové lusky
- sůl
- mletý pepř
- 150 g vařené rýže
- 3 lžíce strouhaného čedaru
- 0,4 l rajské omáčky
- 2 žloutky
- 60 g másla
- 1 lžíce sekané petrželky
Paprikové lusky očístíme a zbavíme semen a stopky. Vařenou rýži smícháme se žloutky, rozpuštěným máslem, sekanou zelenou petrželí, strouhaným sýrem a vše osolíme a opepříme. Hmotou naplníme paprikové lusky, vložíme je do ohnivzdorné misky, podlijeme rajskou omáčkou a dusíme 20 minut ve vyhřáté troubě.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.