Co vznikne, když zkřížíte švestku s kuřetem, zapíchnete párátko a na talíři přibarvíte na zeleno ? ... Také je u vás častým zvykem, že se víkend neobejde bez kuřete? Na milost jsem tentokrát vzala kuřecí prsíčka, čerstvě pořízená v místním řeznictví. Do oka mi přitom padla zásoba sušených švestek. Stačil letmý pohled do spižírny - že by dotek kulinářské múzy? - a recept byl na světě.... aneb vítejte u dalšího pokračování našeho gastro seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz.
7. - Kuřecí tajemství se švestkou
Potřebujeme
- 1 kg kuřecích prsíček
- asi 15 sušených švestek
- asi 10 plátků anglické slaniny
- sůl
- olivový olej
- párátka
Kuřecí prsíčka naklepejte a rozdělte na plátky tak, aby se do každého daly zabalit 2 až 3 sušené švestky.
Řízky osolte a na každý plátek položte kus slaniny (místo slaniny zkuste použít plátky česnekového boku), na ni dvě až tři švestky a zabalte. Proti rozbalení zajistěte párátkem (párátky).
Přichystejte si pánev, na které rozpalte olivový olej a na něm kuřecí balíčky opečte ze všech stran dozlatova. Opékejte pod poklicí.
Jako příloha se hodí rýže a nasekaný římský salát. Použít můžete i salát ledový.
(reedice)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.