Se seriálem Kuře 100x jinak s Babinet.cz se dneska vypravíme do doby již poměrně vzdálené, a sice do roku 1963, z něhož pochází tento recept. V téměř nezměněné podobě se uchoval až do dnešní doby a dá se říct, že je to jídlo, které se dá rychle připravit, u jeho přípravy lze také improvizovat a ve výsledku je to vždy pokrm, který chutná.
2. - Kuřecí perkelt
Potřebujeme
- kuře
- 2 cibule
- olej
- 3 zelené papriky
- 1 pálivou papriku (nemusí být)
- 2 kapie
- sladká paprika
- sůl
- 4 rajčata
Kuře řádně omyjeme a rozporcujeme na menší kousky (lze také rovnou použít kuřecí řízky). Cibuli oloupeme, nadrobno nakrájíme a a zpěníme na rozpáleném oleji. Poté přidáme maso, které zprudka ze všech stran opečeme. Následuje lžíce sladké papriky, zamícháme a lehce osmahneme, přidáme na proužky nakrájené zelené papriky, kdo má rád pálivé pokrmy, tak přidá i jednu papriku pálivou, pro barvu pak přidáme také 2 nakrájené kapie, vše zamícháme, mírně podlijeme vývarem, osolíme a pod pokličkou dusíme. Nakonec přidáme nakrájená oloupaná rajčata, kdy před koncem dušení již nepodléváme vývarem, aby nám vzniklá šťáva lehce zhoustla.
Příloha - chléb, rýže, hranolky, americké brambory ...
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Vynikající přílohou k tomuhle kuřátku jsou hranolky Fri Style. Mají totiž tvar do U, takže se jimi dá nabírat šťáva jako malinkýma lžičkama. :)
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.