Dnešním dnem začínáme rozsáhlý seriál, který nás bude provázet po celý tento rok v rámci oslav 15.výročí vzniku Babinet.cz. Jeho téma zní Kuře 100x jinak s Babinet.cz. Poprvé jsem se o něm zmínila už v článku kachní story. Pravidelně se zde tedy budete setkávat s recepty na různou úpravu kuřete a kuřecího masa jako takového. Chybět pochopitelně nebudou ani oblíbené recepty našich (pra)babiček.
1. - Kuře po staročesku
Potřebujeme
- 1 větší kuře
- 1 citron
- 100 g žampionů
- 150 g rostlinného tuku
- 50 g cibule
- 80 g másla
- snítky majoránky
- sůl
- pepř
Očištěné kuře uvnitř osušíme a vymažeme pastou z rostlinného tuku smíchaného s jemně nasekanou cibulí, petrželkou, majoránkou, nasekanými žampiony, solí, pepřem a citronovou kůrou. Kuře dáme na pekáč, osolíme, přidáme máslo, podlijeme a pomalu pečeme ve střední troubě. Podáváme s brambory či s rýží.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.