A máme zde další pokračování našeho povánočně dietního seriálu, jehož snahou je odlehčit těžce zkoušenému organismu, kdy tentokrát je to recept převzatý z kuchařky Lenky Požárové "Což takhle dát si špenát". Určeno pro 4 osoby. Nechte si chutnat.
Potřebujeme :
- 200 g čerstvého špenátu
- 2 menší bagetky
- 1 camembert (balení 70 g)
- 40 g šunky
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 lžičky brusinkového kompotu
- sůl
Špenát properte a na 1 minutu zalijte horkou vodou. Sceďte, vymačkejte a nasekejte spolu se šunkou. Přidejte olivový olej a sůl. Směs navršte na rozkrojené bagetky a poklaďte plátky camembertu. Vložte na gril (shora i zezdola) asi na 5 minut při teplotě 250 °C. Hotové ozdobte brusinkami. Můžete použít i jiný druh sýra, například mozzarellu na zapékání.
Tip : Bezmasá varianta - šunku zkrátka vynechejte.
Předcházející díly :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.