Představu o netradičním pohoštění pro přátele nebo lehce neobvyklou večeři jednoduše splní recept na tyto zeleninové soudečky. Nejen, že touto zdravou chuťovkou učiníte za dost štíhlé linii, ale co víc - potěšíte i gurmánský jazýček. Pověstná třešnička na dortu přijde na závěr, naplněnou zeleninu totiž zakápnete avokádovým olejem. Avokádový olej je nejen zdraví prospěšný produkt, ale i mimořádně lahodná záležitost, která pokrmu dodá svěží nádech. V následujícím spojení zeleniny s avokádovovým olejem vytvoříte jednoduché a elegantní pohoštění a nebo právě nyní, těsně po vánočních svátcích, tak žádoucí lehkou večeři.
ZELENINOVÉ SOUDEČKY (pro 1 osobu)
Náplň na 1 větší cibuli:
- 1 trojúhelníček kvalitního taveného sýra
- troška dužiny vydlabané z rajčat
- troška sekané cibule vydlabané z vnitřku cibule
- 1 lžička mleté červené papriky (i pikantní)
- 1 plátek na kostičky nakrájeného sýra
- sůl
Suroviny smícháme a směsí naplníme vnitřek vydlabané cibule.
Náplň na 1 větší rajče:
- kousek sýra Feta nakrájený na kostičky
- 1 lísteček čerstvé bazalky nasekaný na kousky
- dužina vydlabaná z rajčete
- sůl
I tyto suroviny smícháme a směsí naplníme vnitřek vydlabaného rajčete.
Naplněnou cibuli i rajče zakápneme avokádovým olejem a dáme na 15 až 20 minut zapéct do trouby na 200 stupňů Celsia.
(reedice)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.