Neznám lepší pochoutku, než čerstvý rohlík a lahodnou šunkovou pěnu. A jak už jsem uvedla v předcházejícím článku o přípravě domácí veky, blíží se Silvestrovská noc, na které se velmi často mimo jiné podávají jednohubky, a hned mi na mysl vytanula právě výše zmíněná šunková pěna, ozdobně nastříknutá na pečivu. Nedalo mi to, vzala jsem oblíbenou knihu receptů z roku 1947 a začala hledat. A veřte nebo ne, je tam ! A tak jí přináším i vám. Šunková pěna tak, jak jí znaly naše babičky.
Potřebujeme
- 15 dkg šunky
- 5 dkg másla
- citrónová šťáva
- sladká paprika
- 1/16 l šlehané smetany
Šunku dvakrát umeleme na masovém strojku (případně rozmixujeme). Smetanu řádně ušleháme. Máslo, sůl, papriku a citrónovou šťávu třeme do pěny. Vše nakonec společně promícháme, a dáme odležet do chladu.
Můj tip : osobně bych do směsi ještě přidala nadrobno nakrájenou zelenou bylinku (třeba pažitku).
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.