Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Portugalská polévka Caldo Verde

Portugalská polévka Caldo Verde

20.12.2014 - AndreaP.

Tradiční portugalská "zelná" polévka Caldo Verde je v podstatě portugalskou mutací naší bramboračky skloubené se zelňačkou. Je mimořádně vydatná a dokáže být i mimořádně hřejivá, a to se v těchto nastávajících  sychravých dnech bude jistě hodit. Příprava zabere se vším všudy 50 minut a pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 220 g natrhaných listů kapusty
  • 450 g brambor
  • 1 malá klobása chorizo (nebo jakákoliv jiná klobása, nejlépe mírně pikantní)
  • 1-3 stroužky česneku (dle chuti)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • špetka soli

 

Brambory oloupejte a dejte vařit do litru vody s česnekem nakrájeným na plátky. Jakmile budou brambory hotové, polévku odstavte, nechejte 5 minut vychládnout, rozmixujte a pak ji opět postavte na oheň. Mezitím omyjte listy kapusty, nasekejte je na proužky a přidejte k polévce společně s plátky klobásy. Přiveďte k varu a přidejte polovinu olivového oleje. Vařte, dokud kapusta nezměkne. Pak přidejte zbývající olivový olej a osolte. Podávejte nejlépe s chlebem.

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz